Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem sköter hemmet åt den lågavlönade?

Annons

Svar på Klas Bergströms och Anita M Walléns insändare om rut-jobben (VLT 29/3).

Jag anser att högavlönade inte skall få hushållssysslor utförda av lågavlönade, och pengarna ska inte komma från skattebetalarna.

I Sverige finns det hemhjälp i form av hemtjänst, som hjälper äldre personer och personer med olika funktionshinder med städning, inköp av mat och sällskap.

Det finns även privata städbolag som städar hem och företag.

Därför anser jag att de som är fullt friska och har ett så kallat högavlönat arbete och anser sig behöva hjälp med städning men inte vill betala vad arbetet/tjänsten kostar ska flytta till en mindre villa eller lägenhet, så de orkar städa själva.

I Europa, och då speciellt här i norra Europa, finns det barnomsorg såsom förskolor och dagmammor i både privat och offentlig regi, där barnen tas omhand både under dagen och under kvällar och nätter av utbildad personal!

Leif-Åke Åström har fullständigt rätt, detta är skitjobb, som ni anser att lågavlönade män och kvinnor skall ta utan prut, så att ni kan gå till era högavlönade jobb och komma hem till ett trivsamt ombonat hem.

Men vem städar åt den lågavlönade personen?

Enligt Anita M Wallén ska det vara familjen och kompisar, men skulle du vilja städa åt din kompis varje gång du kom över på besök?

Gösta Stenlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons