Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tror på MP:s trolleritrick?

Annons

Hur skall man kunna förstå och ansluta sig till Miljöpartiets ambition/löften att år 2030 skall alla fossila bränslen som bensin och diesel vara utfasade. Hur jag än anstränger mig så har jag svårt att få det att gå ihop.

Alla stationer för att tanka är då nerlagda. Inga bilar för dessa bränslen finns att se. Bilar finns – men bara elbilar. Driften Hybrid är väl då också nerlagd.

Bilverkstäder för dagens bilar är omstrukturerade för att anpassa sig till detta nya system. Även bilfabrikerna. Mekaniker behövs men med annan inriktning.

Batterier för alla elvarianter finns att köpa men till mycket högt pris. Tillgången på litium och kobolt blir avgörande. Importen av olja – diesel - bensin har upphört.

Power Meet med elbilar blir en attraktion. Stackars motor- och bilälskare. Värmlandsrallyt är ett kulturhistoriskt minne.

Elpriset har stigit till enorma nivåer med högre beskattning för att kompensera staten för minskade intäkter från fossila bränslen Tänk på välfärden.

Allt detta måste också ske i resten av Europa. Finns EU kvar då?

Elstolpar skall växa upp som svampar ur jorden i hela landet. Glesbygden måste tillgodoses

Transportsektorns behov blir svårt att uppfylla. Nya transformatorstationer måste byggas – nya ledningar grävas ner.

Den totala elproduktionen måste ökas dramatiskt Hur skall det gå till? Vindkraft och solkraft räcker inte på långa vägar. Fossila kraftverk med sopor/skog kan väl inte vara tillåtna? Kärnkraft – en omöjlighet.

Trollkarlarna från Oz (läs Fridolin och Lövin) kanske kan vifta med sitt spö. Försäljningen av bensin och dieselbilar måste börja minska redan nu! Ingen köper väl en ny bensin- eller dieselbil år 2025 för att upptäcka fem år senare att inget bränsle finns?

Förklara all detta för en äldre konstruktör med 46 år på Asea-ABB på ett trovärdigt sätt Som duktiga politiker förväntar jag mig det av er. Då har ni min röst detta valår.

Sven Olof Blomster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons