Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi polisanmäler brott på Gideonsbergsskolan

Annons

Svar på insändarna ”Säkerheten under all kritik på Gideonsbergsskolan” (VLT 5/2) och ”Fortsatta sabotage på Gideonsbergsskolan” (VLT 3/2).

Med anledning av de insändare som skrivits om säkerheten på Gideonsbergsskolan vill vi gärna beskriva vår bild av situationen.

Den senaste tiden har det vid några tillfällen skjutits raketer och smällare i Gideonsbergsskolans lokaler. Vi ser allvarligt på detta och har också vidtagit åtgärder. Exempelvis så har skolledningen ökat och schemalagt vuxennärvaron på rasterna, samt haft kontakt med föräldrarna till de elever som satts i samband med raketer och smällare. Dessutom har nya rutiner införts som innebär att det inte längre är tillåtet att vistas på skolan efter dagens sista lektioner.

Innehav och bruk av smällare är olagligt. Vi polisanmäler alltid brottsliga handlingar och det har vi också gjort i dessa fall. Brottsliga handlingar, oavsett om de sker inom skolans värld eller utanför, är polisens sak. Men vi gör naturligtvis allt vi kan för att förebygga brott, men också för att bistå i polisens utredningsarbete.

Elevernas och medarbetarnas säkerhet är en väldigt viktig fråga inom alla Västerås stads skolverksamheter. Det strategiska ansvaret för säkerhetsarbetet finns centralt i organisationen, och verksamheterna får därigenom stöd i säkerhetsfrågorna. Exempelvis så används kameraövervakning på några kommunala skolor i Västerås i dag. Vi ser det dock bara som en kompletterande åtgärd, som kan fungera tillsammans med ett pedagogiskt arbete där skolan, föräldrar, elevråd, polis, elevstödsgrupper, eleverna själva och alla övriga inblandade hjälps åt för att komma tillrätta med problematiken.

Nadja ReiniusTf verksamhetschef skolor norr

Annie Lundin

Enhetschef/rektor Gideonsbergsskolan

Bo Engström

säkerhetsstrateg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons