Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska vara tacksamma för Engelska skolan

Faktum är att Engelska skolan behövs.

Annons

Jag håller med Andreas Björnstig (20/2) att uppfostran skall börja i hemmet, men eftersom det i Sverige inte får förekomma uppfostran i det privata måste det ske någon annanstans och på en arbetsplats är det för sent att fostra alltså är förskola och skola en lämplig miljö för barnen.

Ingen har kunnat undgå att se resultatet av uppfostran i det offentligas regi. Sverige lägger redan nu mer pengar på skolan än många andra länder. Vad har det lett till? Vart tar pengarna vägen?

Med politikernas goda minne har respekten för andra människor, djur och natur genom decennier monterats ned i det här landet. Tyvärr har ungtupparna i nya arbetarpartiet glömt bort vad Gösta Bohman och Ulf Adelsohn stod för. Den rådande föresatsen tycks vara att så länge ungdomar får göra som de vill är allt frid och fröjd. Allt som har med ordning att göra skall i Sverige betraktas som någonting fult.

Så länge andra skolor inte bryr sig eller ens försöker upprätthålla respekt och ordning har Engelska skolan en fullgod funktion och legitimitet i det svenska samhället.

Vi andra borde känna tacksamhet över att någon bryr sig och tar tag i problemen. Nu tycks ändå fler och fler bland allmänheten få upp ögonen för verkligheten i skolorna men det är fortfarande långt att gå.

Det är valår. Tag chansen svenska politiker och dra i gång någonting som gör Sverige något att vara stolt över. Arbeta för att artighet, respekt och ordning återinförs i landet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons