Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill flytta fritidsgården till Ramnäs Folkets hus – men vill se en plan

Annons

Replik på insändaren ”Flytta fritidsgården till Ramnäs Folkets hus” (VLT 27/1)

Tuula Nykvist skriver att när Folkets hus i Ramnäs och kommunen träffades senast kunde vi tänka oss en flytt av fritidsgården till Folkets hus men att kommunen har så många andra tomma lokaler.

Låt mig reda ut begreppen. På en fråga från er representant om kommunen ville köpa fastigheten svarade jag nej. Jag sa att det hade varit lättare om vi hade brist på lokaler men vi har för mycket tomma lokalytor som vi ser över för att anpassa till vårt behov.

Vad gäller fritidsgården är budskapet tydligt. Vi vill flytta till Folkets hus. Vi har tillsammans tittat på de lokaler som erbjöds och från kommunens sida var vi positiva.

Vi hade i och för sig redan ett annat hyreskontrakt men det skulle vi kunna avsluta i förtid. Men frågan är om det ensamt skulle rädda Folkets hus? Vi har inte sett någon långsiktig plan för hur ekonomin skall gå ihop. Utan en sådan är det svårt för kommunen att förlägga fritidsgården i Folkets hus, vi vill inte riskera att stå utan lokal för fritidsgården ifall Folkets hus ändå inte får verksamheten att gå ihop. Trots dessa farhågor sa vi ändå upp hyreskontraktet på den nuvarande fritidsgården.

I tidigare insändare har kommunen kritiserats för att Folkets hus inte fått ett nytt alkoholtillstånd. Regelverket för alkoholtillstånd är inget som kommunen skrivit. Det är en lag som kommunen har till uppgift att se till att den efterlevs. Det var bra att beslutet överklagades både till Länsrätten och Kammarrätten. I båda instanserna fick kommunen rätt vilket visar att beslutet var i enlighet med alkohollagen.

Vi är öppna för dialog om Folkets hus framtid i Ramnäs. Tuula Nykvist, precis som alla andra, är välkomna att höra av sig till mig för ett mer utförligt svar och fortsatt dialog.

Britt-Inger Fröberg

Kommunstyrelsen s ordförande i Surahammar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons