Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vuxna måste våga gå ut på Råby

Annons

Råby centrum

Jag läser i lördagens VLT att Centerpartiet och Liberalerna vill flytta kontor till Råby och Bäckby. En bra tanke tycker jag, lättare att bilda sig en egen uppfattning då. Hoppas att ni kommer ihåg att Proaros hade ett områdeskontor här på Råby 2001 när centrum var nytt. Bäckby hade väl en stadsdelsnämnd om jag inte missminner mig.

Visst förekom det stök även då, vilsna ungdomar härjade och vi äldre klagade. Men vad som fanns på Råby då var en intresserad fastighetsägare som tog tag i problemen. Tillsammans med Värna Västerås, polisen och framförallt de boende på Råby vändes utvecklingen och det blev lugnt. Vi blev en stadsdel att vara stolt över.

Efter ett antal år flyttade områdeskontoret och de kommunala verksamheterna tunnade ut, på grund av omorganisationer och politiska beslut. Min känsla är att många beslut har fattats över Råbybornas huvuden. Idag sitter man centralt och diskuterar de problem som kanske finns men, som den som inte bor på Råby eller Bäckby inte vet så mycket om.

Vi som bor här vill gärna framhålla Råby som en bra plats att bo på. Här finns vacker natur inpå knutarna, vi kan se både rådjur och harar under våra promenader. I centrumhuset finns det både mataffärer, dataaffär, frisör och restauranger.

Att flytta ut kontor kan vara bra, men de stänger klockan 17. Det som behövs är att vi vuxna vågar oss ut.

Maj Mohrin

Artikel: Gäng försöker ta över Råby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons