Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK Hockey diskriminerar ungdoms- och flicklagen

Annons

Många föreningar lever på bidrag från sponsorer, viktiga pengar för föreningar, som ofta har stora svårigheter att få plus och minus att gå ihop. Så är det också för VIK Hockey.

VIK består av två föreningar (VIK Elit och VIK Ungdom). Sedan flera år tillbaka är det VIK Elit som tar in sponsorpengarna, för att sponsorerna endast ska behöva ha kontakt med en aktör från VIK. VIK Elit ska sedan dela med sig av de pengar som sponsorerna bidrar med till VIK Ungdom.

Så har det varit ett antal år, men inte denna säsong. VIK Elit fortsätter att ha kontakt med sponsorerna och ta in sponsorbidragen, men inget från dessa bidrag går denna säsong vidare till VIK Ungdoms lag (flick-, dam- och pojklag) som det gjorts tidigare säsonger.

Detta leder till stora konsekvenser för VIK Ungdoms lag. En av konsekvenserna är att VIK Ungdoms satsningar på damlaget i riksserien riskeras att avbrytas på grund av att VIK Elit inte betalar ut de sponsorpengar damlaget tänkt använda för sitt deltagande i riksserien.

Vet ni sponsorer att era betydelsefulla pengar inte kommer ungdoms- och damlagen tillgodo?

Anders och Barbro Åbyhammar

Svar direkt

Det är inte sant

VIK Ungdom dementerar bestämt de uppgifter skribenterna uppger i sin insändare.

VIK Ungdom erhåller sedan många år, även denna säsong, en god andel av sponsorintäkterna till VIK Hockey. Faktum är att VIK Ungdom erhåller högre sponsorintäkter än med VIK Ungdom jämförbara ishockeyföreningar. Vi kan därför erbjuda våra ishockeyungdomar lägre avgifter för sitt ishockeyspelande än många jämförbara ishockeyföreningar. Beslutet att inte ställa upp i kvalet till nästa års riksserie med damlaget är inte fattat av ekonomiska skäl. Vi byter till nästa säsong strategi med vår dam-flick-satsning.

Vi återgår till spel i division 1 med vårt damlag. Vi ökar vår satsning på rekrytering av flickor, damjuniorer och på stadens hockeygymnasium för flickor. Vi ska efter tålmodigt arbete åter till riksserien men då med ett lag bestående av många egna spelare och spelare som utvecklats via vårt ishockeygymnasium.

Jan-Olof Fahlén

Ordförande VIK Ungdom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons