Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa busstider i tryck – även i Västerås

Annons

Bussarnas tider framgår i app och på andra elektroniska vägar.

”Kostar för mycket”, cirka 500 tkr/säsong enligt uppgift i en avisa. ”Slängda tabellhäften skräpar ner på gatorna”. Två argument, som har anförts tidigare, för att slopa tryckta tidtabeller för busstrafiken i Västerås. Nu hänvisas till ett nytt argument, vilket lyder ”Tänk på miljön”. Ja, det ska vi alla. Men är VL:s tabeller värre miljöbovar än andra företags påkostade informationer?

Nej, det är en modern trend i samhället att allt flera samhällsfunktioner överlåts till den enskilda människan att på egen hand via egen inköpt teknik, eller värre utan tillgänglig teknik, skaffa sig information i frågor, som invanda serviceengagerade verksamheter tidigare stod för.

Visst, det kostar att trycka tabeller, det förstår jag. Men dra ner på layout i dyr färg och koncentrera innehållet till linjeutbudet med för varje linje en information om turtäthet under ett trafikdygns trafikperioder Varje minut behöver inte redovisas. Tabellerna kan tillhandahållas vid VL-Busspunkten, VL-Centralstationen, bibliotek, turistbyrån till exempel. Varför inte ta några kronor betalt också?

Så ett tips! Kollektivtrafiknämndens politiker och tjänstemän rekommenderas att göra ett studiebesök vid VL-Centralen. Där kan studeras Upplands lokaltrafiks utmärkta informativa men kortfattade infohäfte om Uppsalas busstrafik! Häftena är UL-gula. Visst är det väl härligt att vi västeråsare kan studera Uppsalatrafiken enkelt och billigt – men inte vår stads egen busstrafik!

VL– tänk om, visa lite serviceengagemang för såväl oss västeråsare som för besökare!

Hans G Erikson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons