Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vissa busschaufförer borde gå charmkurs

Nu är gränsen nådd. Min dotter har åkt buss 569 till stallet halvvägs till Sala i flera år. Många gånger har hon stått vid landsvägskanten i mörkret med reflexväst och sista bussen bara dundrar förbi. Flera förare har skällt ut henne för att hon inte syns tillräckligt!

Annons

En äldre man klev på fel buss. Han hade inte uppfattat att VL av någon anledning bytt destination på 18 och 19. När han märkte att han åkt fel släppte chauffören av honom där han inte kände igen sig utan att förklara hur han skulle ta sig till rätt buss. Förvirrad, orolig och frusen, tog han sig till en pizzeria där jag bor. Jag körde farbrorn hem och ringde sedan VL och berättade om händelsen. Jag tyckte att en ursäkt från VL vore på sin plats, kanske kunde VL även kompensera mannen med biljetter som tröst? Tyvärr hade jag inte mannens namn men visste var han bodde och erbjöd mig att överlämna eventuella biljetter. VL skulle återkomma till mig men inte ett ljud har jag hört. Trodde VL att jag skulle förskingra biljetterna?

I går åkte jag själv buss. På väg till stan fick jag kliva av för att köpa biljett vid en automat. Bakom mig stod en kille som också behövde biljett, men han kom inte med bussen för chauffören körde ifrån honom! Bussföraren på hemresan var arg och väldigt otrevlig för att jag inte hunnit få fram biljetten innan jag klev på! (Jag kom springande när bussen stod vid hållplatsen). Jag sa åt chauffören att han borde gå en serviceminded-kurs eller byta jobb. Han svarade att jag skulle komma i tid nästa gång. Vad fräckt! (Kommer bussarna alltid i tid?).

Skärp er VL! Vi betalar dyra biljetter som knappt går att få tag på på grund av för få automater och inköpsställen, och så blir man så illa bemött.

Annika Wahlberg

Svar direkt

Tack för dina synpunkter och hjälp att förbättra vår kollektivtrafik. Dagligen möter våra chaufförer många resenärer och är vår största kontaktyta med våra kunder. Kundservice och bemötande är därför ett prioriterat område som ständigt ska utvecklas.

På våra linjer gäller generellt att syns kunden så stannar föraren. För att fånga ett eventuellt felaktigt beteende och ta reda på vilken olycklig omständighet som uppstått i detta fall, behöver vi veta datum och klockslag för resan.

Vad det gäller den äldre mannen beklagar vi om det skett ett missförstånd, då vår avdelning för kundrelationer önskat att, med din hjälp, komma i direktkontakt med honom. Vi vill inte bidra till att man lämnar ut kontonummer etcetera till tredje person.

Vi har under lång tid, allt sedan kontantstoppet infördes förra året, varit generösa och låtit våra kunder åka till närmsta försäljningsställe. Problemet, som framkommit, är att det i de flesta fall handlat om samma kunder dag efter dag.

Sunt förnuft ska råda, men någonstans går gränsen för vad övriga passagerare bör stå ut med i form av förseningar. Därför har våra förare på vårt dotterbolag Västerås Lokaltrafik mer och mer anammat parollen: ”Betala först och res sedan”.

Jan Brandberg

Tf områdeschef

Västmanlands Lokaltrafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons