Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vissa kan landa mjukt

Västeråsare, vad säger ni? Skall vi behöva stå ut med att de styrande i Stadshuset gör av med våra surt förvärvade skattepengar när de sparkar en chef?

Annons

Dessutom får den avskedade först en annan arbetsuppgift i ett halvår, därefter gå hemma med full lön i ytterligare 15 månader. Allt detta utan några som helst motprestationer.

Dessutom vägrar ”chefen” att för oss skattebetalare tala om varför han sparkat denne medarbetare.

Om nu en rekryterad chef skall ha en hög lön, cirka 100 000 kronor/månad (eller mer) och verkligen är värd den, hur kommer det sig då att en så duktig person inte kan få ett nytt jobb efter den har blivit av med ett jobb?

Jag kan förstå och acceptera att en chef kan vara värd en hög månadslön för att de är duktiga och sitter i en utsatt position. De kanske till och med får ta en del kritik och måste vara tillgängliga alla tider på dygnet, men det motiverar ändå inte denna ”gräddfil” när de tvingas sluta sitt jobb. Det finns ju en arbetsförmedling, jag gissar att den ställer upp även för chefer från den kommunala verksamheten.

Förresten, i dag tycker jag det är i många branscher som man förväntas att ställa upp och vara tillgänglig hela tiden, även om man inte är högavlönad chef.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons