Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VLT:s lunchkoll saknar koll

Annons
Lunchkollens pommes frites-smak får underkänt av skribenten.

Jag är kock och äter mycket ute på Västerås restauranger. Jag läser också VLT men blir till större delen förbannad när jag läser Lunchkollen/Krogkollen.

Ni kritiserar restauranger som vet vad de gör, lagar mat ifrån grunden och har väldigt bra service. Ni sänker deras betyg och lägger dem på samma nivå som snabbmatshak, till exempel Pizza hut, där allt är halvfabrikat.

För de restauranger som inte lagar mat ifrån grunden skriver ni att smakerna är toppen. Det får en att fundera på om ni endast gillar halvfabrikat.

Ta till exempel Torggatan1, ni sänker deras betyg till en 3:a fastän maten klart håller hög klass i Västerås. Medans Skiljebo pizzeria ger ni också en 3:a. Där äter ni en hamburgare med halvfabrikats pommes frites och bröd ifrån fabrik och skriver att deras mat är bra.

Detta är ju rent ut sagt en skandal. Vad har ni för folk som bedömer maten?

Ni har kritiserat både Nom, Hattfabriken och Kajplats 9 för "överfriterade pommes frites" men i själva verket är de supergoda och hemmagjorda. Men ni skriver att de restauranger som jobbar med halvfabrikats pommes frites är toppen och krispiga. Verkar som ni utgår ifrån att standarden av bra mat ska vara som på McDonalds?

Det som gjorde mig arg och irriterad nu var när ni sänker nya stället Happy Noodles helt och hållet. I recensionen så totalsågar ni en ny aktör som lagar kanongod mat. Maten ser superfräsch och god ut samt är värt pengarna.

Men ni bedömer att maten är tråkig, ser inte god ut, serveras ur take away-tallrikar (som i sig är själva grejen med en saluhall, men ni verkar inte förstått detta) och är för dyr. Hur i hela världen har ni tänkt där?

Nej, ni får på riktigt ta och skärpa er. Ni skämmer ut er och Västerås med era dåliga bedömningar när ni i själva verket inte vet något om mat.

Kockfan

Svar direkt: Deltagare i lunch/krogkollen har erfarenhet av att arbeta på restaurang.

De recensioner av mat som görs kan jämföras med vilka recensioner som helst.

Ibland kan till exempel en erkänt duktig filmkännare recensera en film, där inte alla håller med om betyget. Det innebär inte filmrecensenten endast tycker om lågbudgetfilmer.

Jag är trygg i att de medarbetare som gör lunch/krogkollen har god kunskap och erfarenhet.

Jag tycker också att det är bra att de lunch- och krogkollar vi gör skapar så stort engagemang hos våra läsare.

Men, precis som i alla recensioner, är det fullt förståeligt att inte alla i alla sammanhang håller med om omdömena.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons