Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trassel hos Kristdemokraterna

Fler partier än Miljöpartiet har interna problem. I Folkpartiet i Västerås stred olika grupperingar internt och i medierna om placeringen på listorna. Några sakpolitiska motsättningar redovisades inte.

Annons

Nu är det Kristdemokraterna som skakas av avhopp. Gruppledaren Elisabet Fridén hade sedan länge bestämt att avgå. Hon har ersatts som förstanamn på kommunlistan av Maria Lindelöf, med Lars Lindén som andranamn. Några med lång erfarenhet i partiet kände sig åsidosatta.

Först meddelade Solveig Nygren att hon inte stod till förfogande för nya uppdrag. Nygren ansåg att Kristdemokraterna bytte fokus från vård, skola, omsorg till miljö och företagande.

Nyligen meddelade Sven Svensson att han inte bara lämnar sina uppdrag utan även går ur Kristdemokraterna. I stället vill han engagera sig i Miljöpartiet. Det förefaller just nu vara att köpa grisen i säcken. Som framgår på nyhetsplats och i dagens huvudledare är det oklart vilka Miljöpartiet kommer att samarbeta med i framtiden.

Det är trist när de interna motsättningarna blir bittra och leder till avhopp. Partierna kan ändå trösta sig med att det i alla fall är konkurrens om platserna på listorna. Värre vore om inte tillräckligt många ville kandidera så att alla partimedlemmar kunde bli nöjda.

Mer läsning

Annons