Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordföranden: Bara något ni påstår

VLT:s uppgifter om att John Bergström inte bor i Västerås kommer som en överraskning för Marie Edenhager, ordförande för SD Dalarna/Västmanland.

Marie Edenhager har ingen insyn i John Bergströms personliga förhållanden, men har aldrig tvivlat på att han verkligen bor i Västerås. Hon uppger att hon har haft telefonmöten med honom och att det då har framgått att han befann sig i radhuset på Skälby.

– Och för övrigt lägger ju inte vi oss i vem man lever med och var.

Att ingen känner igen John Bergström på Skälbygatan – medan desto fler gör det

i huset på Kungsholmen – vill hon inte kommentera.

– Jag kan inte bemöta vad folk säger och att någon vill skapa … den här typen av journalistik.

Men tycker du inte själv att det låter märkligt?– Nej, inte i och med att jag vet att han har ett hundraprocentigt engagemang för Västerås. Att kalla det ”fejk”, det är inte rättvist.

Ska inte vallagen och folkbokföringslagen gälla då?

– Jo, men det här är bara någonting som ni påstår. Jag uppfattar det inte som ett faktum. Om någon vill se det prövat så får väl utredningen ge svar på de eventuella frågor som har uppstått.

Hade det inte varit oerhört enkelt för dem att bevisa för oss att de verkligen delar hushåll?– Jag kan inte svara på det. Kanske tycker de rent principiellt att de inte har den skyldigheten, säger Marie Edenhager.