Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordföranden: ”Vi har olika synsätt”

Kalle Granath ville värva spelare – klubben höll inte med. Det är en av anledningarna till att VSK Fotboll bytte huvudtränare i går.

– Vi hade inte samma synsätt på värvningar, säger ordföranden Peter Brandt.VSK-ledningen meddelade sitt beslut strax efter klockan 18 i går.

Nu berättar ordföranden Peter Brandt om varför.

– Vi känner en viss sportslig besvikelse. Vi har inte spelat så som vi velat och inte nått den framgång vi hoppats på.

Brandt berättar att Kalle Granath drivit på för att värva spelare – medan klubben velat satsa på den befintliga truppen.

– Vi har haft ett litet olika synsätt på hur vi uttryckt oss strategiskt kring spelare. Hans synsätt har inte stämt överens med styrelsens. Vi har provat Brasilienspåret och stängt det och som alla vet har vi en tuff ekonomisk situation, säger VSK-ordföranden.

Hur tog Granath beslutet?

– Han blev förvånad. Men han bar sig inte illa åt utan accepterade beslutet och uppträdde professionellt, säger Peter Brandt.

Vad sa spelarna när ni berättade om beslutet?

– Det var väldigt tyst. Det var en del praktiskt relaterade frågor. Alla behöver inte gilla det men jag förväntar mig att de uppträder professionellt.

I den nya ledartrion får Stefan Bärlin ett större ansvar än han haft tidigare.

– Vi har känt att vår offensiv inte varit den allra bästa. Där har Stefan sagt själv att han kan bidra med mer och vi känner att med all hans erfarenhet så finns det mer att plocka ut där, förklarar VSK-ordföranden.

Tillsammans med Peter Markstedt har VSK Fotboll nu två av klubbens bästa spelare genom tiderna samlade i ett assisterande tränarteam.

– De tillför kompetens och en internationell erfarenhet som vi tror att vi kommer att ha väldigt stor nytta av. Dessutom har Peter och Erik (Acar) en väldigt bra relation sedan tidigare och kommer bra överens med varandra, avslutar Peter Brandt.