Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordinerades Ipren hade lunginflammation

Familjeläkarmottagningen I Hallstahammar har anmälts till Socialstyrelsen efter att de ordinerat Ipren till en patient som hade lunginflammation.

Det är den 18-årige patientens mor som anmält läkarmottagningen. Sonen, hemmahörandes i Köping, har enligt anmälan sökt vård vid två tillfällen i december för hög feber, hosta och smärta i bröstet. Vid första besöket togs snabbsänka, som var hög, och halsprov. Läkaren lyssnade även på hjärta och lungor och tittade i hals och öron.

Enligt anmälan ska läkaren ha ordinerat Ipren och bett 18-åringen att komma tillbaka om en vecka om det inte blev bättre.

Sonen blev, enligt anmälan, inte bättre och sökte återigen läkarhjälp. Den här gången fick han Kåvepenin och rekommenderades att fortsätta ta Ipren.

Då tillståndet för 18-åringen försämrades sökte han akutvård på Köpings lasarett där det upptäcktes att han hade lunginflammation och proppar i båda lungorna. Tillståndet var sådant att han fick läggas in på hjärtintensiven.

Nu har 18-åringens mor anmält händelsen till Socialstyrelsen.