Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädrets ljuva toner

Artikel 0 av 300
Väderskolan
Visa alla artiklar

Väder och musik. Visst går de hand i hand.

Annons

Musiken är fantastiskt och ger oss känslor samtidigt som den förstärker andra. Under ett romantiskt besök sätter många på Barry Whites basiga stämma i bakgrunden medan tjejkvällen får ett extra lyft av Beyonces All the single ladies.

Väder är intressant, aktuellt och berör oss dagligen. Det är inte konstigt att många låtar skrivits om väder och den dynamiska vätskan vi kallar för atmosfär.

Det finns så många låtar som är mer eller mindre relaterade till väder att det är svårt att välja ut en favorit. Därför tänker jag lista de tre bästa utan inbördes rankning. Vackert väder med Jacob Hellman, Over the rainbow med Israel Kamakawiwo samt Hurricane med Bob Dylan. För mig är Vackert väder en låt jag gärna lyssnar på under våren och försommaren medan Over the rainbow i mina öron gör sig bäst på hög- eller sensommaren.

Bob Dylans Hurricane är bortsett från låttiteln inte väderrelaterad men den är så bra att den kvalade in på toplistan ändå. För några månader sedan satte jag och min vän Elin Sjökvist ihop ett band. Elin är också meteorolog här på SMHI men jobbar på en annan avdelning, kanske har ni hört hennes ljuva stämma i radio P1. Hur som helst kallar vi oss för Dis och Dimma och spelar ukulele så att fingrarna blöder.

Alla artiklar i
Väderskolan

Fyra meter höga snövallar

SMHI:s väderkrönika.

Annons