Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscar Pehrsson nobbade VSK:s första anbud

VSK Fotboll vill förlänga kontraktet med Oscar Pehrsson. Men VLT kan avslöja att kaptenen tackat nej till ett första förslag. – Jag har inte bråttom, jag vet att jag vill stanna i VSK, säger ”OP”.

Oscar Pehrsson är lagkapten och en av VSK Fotbolls bästa spelare.

22-åringen har ett och ett halvt år kvar på kontraktet.

Men VSK Fotboll agerar tidigt – och vill förlänga kontraktet med Pehrsson redan nu.

Enligt uppgift till VLT har Grönvitt presenterat ett nytt treårskontrakt för mittbacken – men fått nobben.

Något som OP själv bekräftar.

– Ja, jag började att snacka lite löst om det redan när ”Hansken” (Hans Johansson) var sportchef. Sen låg det på is ett tag men för någon vecka sen träffades jag och Haci (Aslan, sportchef) och han la fram ett förslag. Men jag känner ingen brådska så, jag har ett och ett halvt år kvar på mitt nuvarande kontrakt.

Pehrsson är tydlig med att han trivs i VSK.

– Ja, jag trivs skitbra här och vill vara kvar i klubben. Så jag har inte bråttom att skriva på ett nytt kontrakt just nu.

Mittbacken fortsätter:

– Sen är det klart att allting egentligen har med pengar att göra. Men det är inte så att jag kommer att kräva ett monsterkontrakt för att stanna – alla vet ju att klubben inte har dom pengarna. Så det är inte mer än så.

Det handlar inte om att du vill hålla dörren öppen att kunna sitta i en bättre sits att gå vidare till en högre nivå efter nästa säsong?

– Nej, så är det inte. Sen är det klart att vi är på en relativt hög nivå och att alla spelare vill spela så högt som möjligt om chansen finns, den inställningen ska alla ha. Men det är ingen annan klubb som kan förhandla med mig nu utan VSK:s tillåtelse, så det har jag inte funderat så mycket över om jag ska vara ärlig.

Vad kommer att hända nu – fortsätter ni att förhandla eller lägger ni det på is ett tag?

– Det vet jag faktiskt inte. Haci sa att han skulle återkomma men jag har inte hört något på någon vecka. Så vi får se om det blir något nu eller i höst eller nästa vår. Det spelar inte så stor roll för mig nu, det hade varit annorlunda om kontraktet gick ut efter säsongen.

VSK Fotbolls sportchef Haci Aslan bekräftar att Grönvitt börjat att prata om en förlängning med Oscar Pehrsson – men säger inte mer än så.

– Vi har inlett en förhandling men jag vill inte kommentera några detaljer ur den.

Däremot säger han:

– Oscar är vår kapten och en av våra viktigaste spelare, så givetvis vill vi behålla honom i klubben. Det är därför vi har börjat prata med honom om en förlängning redan nu.