Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscarsson till kanot-EM

Markus Oscarsson, 33, är uttagen i kanot-EM. Han ska köra K2 1000 meter i par med Anders Gustafsson.
– Vi har chans att ta medalj, säger Oscarsson

Efter en trög vår med sjukdomar är västeråsaren hyfsat i fatt formmässigt. Om det vittnar fjärdeplatsen i världscupen i Duisburg förra helgen.

Näst efter VM i Polen i augusti är EM i spanska Trasona 1–4 juli den största tävlingen i år.

– Det är ju inte årsbästa när det gäller formtoppen, men det är så bra det kan bli, och jag har två veckor på mig så det kommer att bli bättre, säger Markus Oscarsson.

Noterbart är att Henrik Nilsson gör comeback efter ett par års uppehåll i Blågult. Nyköpingskanotisten tog OS-guld 2004 på K2 1000 meter med Markus Oscarsson. Nilsson är i EM uttagen att köra K4.

En comeback som väcker funderingar.

Kan du tänka dig att tävla på OS i London (2012) med Nilsson igen?– Det har gått bra för oss förut, så lite speciellt är det att han är tillbaka. Men Henrik blev chockad när förbundskaptenen ringde, han trodde knappast på en EM-plats, han har mest kört på skoj. Så det är väldigt tidigt att säga, och det beror också på vad Anders (Gustafsson) säger.