Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscarssons första guld

Markus Oscarsson har inkasserat sin första guldmedalj i årets kanot-SM.
Nu är han sugen på fler.
– Jag har kommit i gång, säger OS-medaljören.

I måndags avgjordes första dagen av kanot-SM.

Då fick Markus Oscarsson nöja sig med ett silver på sprintdistansen. Vinnare där blev i stället Johannes Barsk från Skellefteå.

Men på tisdagen gick Västerås kanotförenings stjärna att känna igen.

34-åringen kammade hem en guldmedalj på K1 1000 meter. Hans 13:e SM-guld på den distansen.

– Måndagen var skit men i dag (tisdag) var det riktigt bra. Jag känner definitivt att jag har kommit i gång nu, säger Oscarsson.

Vad gick snett första dagen?

– Det var väl helt enkelt det att jag inte riktigt var på hugget. Jag var inte på hugget i dag  på morgonen heller men lagom till finalloppet lyckades jag komma i gång.

Oscarsson vann enkelt i finalen. Åtta sekunder och fyra hundradelar snabbare än tvåan Henrik Nilsson, som Oscarsson tidigare tävlat med i OS och som han kommer att tävla med i VM i augusti.

Hur såg guldloppet ut?

– Man skulle kunna säga att jag drog ut på ledningen lite grann hela tiden, så det var skönt, säger Oscarsson.

– Jag förväntade mig mer eller mindre att vinna eftersom jag innan tävlingen vunnit SM-guld på den sträckan tolv gånger tidigare.

Oscarsson lyckades dessutom ta ett brons i K2 500 meter tillsammans med västeråsaren Konny Andersson.

En överraskande medalj enligt Oscarsson.

– Det är första gången vi tävlar tillsammans så det var verkligen en stor överraskning att det blev medalj direkt. Väldigt kul. Vi var inte heller långt ifrån vinnarna.

Gårdagen var alltså ett styrkebesked från Oscarssons sida. Och nu ser han positivt på resten av kanot-SM som pågår fram till på lördag.

– Känns bara riktigt skönt just nu och jag hoppas att jag kommer kunna plocka hem några fler medaljer innan tävlingen är slut.

Någon distans du tror extra mycket på?

– På K1 5000 meter förväntar jag mig faktiskt vinst. Sen tror jag mycket på mig och Kristian Wilde. Vi kommer att tävla på två distanser ihop. Då tror jag faktiskt på guld på båda distanserna. Wilde är riktigt bra på långa distanser.