Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskyldig Arbogabo anklagades för sommarstugemordet – nu åtalas hans exfru

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

I maj ringde en kvinna till polisen för att lämna ett anonymt tips. Hon påstod att en man i Arboga hade hjälpt Johanna Möller att dränka sin make i ett badkar. Samtalet spårades till mannens exfru – som nu åtalas för falsk tillvitelse.

Kvinnan, som är från Arboga, åtalas för falsk tillvitelse vid Västmanlands tingsrätt.

Det var i maj 2017 som en kvinna ringde anonymt till polisen och påstod att en man i Arboga, som hon angav med namn, hade hjälpt Johanna Möller att lyfta ur sin dränkte make ur ett badkar. När personen som tog emot tipset började ställa frågor ville hon inte medverka ytterligare eller uppge sitt namn.

Samtalet spårades till mannens exfru

Samtalet till polisen kom från ett kontantkort som hade köpts i en butik i Örebro. Därigenom kunde polisen spåra köpet till en kvinna i Arboga som dessutom visade sig ha varit gift med den utpekade mannen.

Kvinnan kallades in på flera förhör men har rakt igenom förnekat att hon lämnat tipset. Den person som mottog samtalet har dock lyssnat på en inspelning av förhöret med kvinnan och påtalat att hennes röst är närmast identisk med tipsarens.

Läs också: Mohammad Rajabi: "De berättade om mordet på Aki"

Mannens reaktion: "Det här är ju helt otroligt"

Den utpekade mannen har sagt att han inte känner till någonting om mordet på Johanna Möllers man år 2015. Då han fick veta att hans exfru troligen hade pekat ut honom för medhjälp till mord, sade han "det här är ju otroligt" och att det var fruktansvärt. Han sade också att han och exfrun inte hade varit osams och att det var hon som ville skiljas.

Fortfarande inte utrett hur mordet gick till

År 2016 skedde ett mord och ett mordförsök på en man och hans hustru i en sommarstuga i Arboga. Parets dotter, Johanna Möller, visade sig ligga bakom dådet tillsammans med sin pojkvän – vilket föranledde att ett annat dödsfall från 2015 utreddes på nytt. Johanna Möllers dåvarande man, Aki Paasila, hade nämligen hittats drunknad vid samma sommarstuga året innan. Den nya utredningen visade att han hade mördats. Det är fortfarande inte utrett hur mordet gick till, men Johanna Möller dömdes av Västmanlands tingsrätt för anstiftan av mordet på honom. Om den domen står sig avgörs nu i hovrätten.

Läs också: Nya spåret för att utreda mordet på Aki Paasila