Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öste in poäng i fjol – nu är Arbogasonen tillbaka i FAIK efter åtta matcher i Sura: "Högst kompetent"

Han snittade över en poäng per match i fjol i Fagersta AIK. Succésäsongen belönades med ett kontrakt i Hockeyettan. Men bara efter åtta matcher i Suratröjan är Arbogasonen Anton Ekström tillbaka i Fagersta AIK som lån.

Anton Ekström har haft svårt att etablera sig i Hockeyettan den här säsongen i ett Sura Blue Hammers som ligger sist i Hockeyettan. Nu lånas forwarden ut till Fagersta AIK – klubben han gjorde 30 poäng för i fjol (14+16) på 28 omgångar.

När Fagersta AIK besegrade Hallsberg med 5–3 i tisdags kväll fanns IFK Arboga-produkten på isen igen. Det blev två assist direkt för Anton Ekström som fick mycket speltid direkt.

Annars har det varit sämre med den varan under säsongen för den offensivt starke forwarden. Nu hoppas Fagersta AIK få i gång Ekströms poängproduktion igen i ett FAIK som ser ruskigt starkt ut framåt den här säsongen.

"Att som offensiv spelare inte få spela i en producerande roll fungerar förstås mindre bra, så detta hoppas både han själv och Fagersta AIK kunna råda bot på hädanefter. Anton är en högst kompetent, ung, teknisk och allsidig spelare som vi nu får tillbaka och konkurrensen hårdnar nu ännu mer på forwardssidan som är vårt starkaste vapen denna säsong", skriver klubben på sin hemsida.