Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanligt lugnt nyårsfirande

Rån, misshandel, eldsvådor och fylleri. Det låter som apokalypsen, men enligt polisen så förflöt nyårsfirandet ovanligt lugnt i länet.

– Det är många ärenden med smällare, raketer och fyllon men inga grova brott, berättar polisens vakthavande befäl Thomas Gustafsson.

Fram till midnatt gick firandet väldigt städat till och polisen hade inte mycket att göra. Men i takt med att den kollektiva fyllan tilltog började ärenden att så smått strömma in. Strax efter midnatt larmades polisen till Viksäng i Västerås sedan ett större bråk brutit ut.

– Flera personer blev misshandlade. Vem som har gjort vad får utredningen visa, säger Thomas Gustafsson.

Någon ska i samband med tumultet även ha skadat en bil genom att hoppa på den.

Vid 01-tiden utsattes en kvinna i Köping för ett rån. Hon blev omkullknuffad och bestals på kontanter och en mobiltelefon. Kvinnan har inte kunnat ge särskilt utförliga uppgifter kring händelsen.

I Västerås rånades en man vid 04.30-tiden på nyårsdagens morgon.

– Han sparkades ner av två ynglingar som tillgrep mobil, nycklar och plånbok. Mobilen hittade vi kastad men nycklarna och plånboken är borta, och gärningsmännen också, säger Thomas Gustafsson.

Flera rattfyllon stoppades under natten. Bland annat stoppades en 18-årig kvinna i norra delarna av Västerås. Hon saknade dessutom körkort.

I Fagersta stoppades en 20-årig man misstänkt för samma brott. Han hade en jämngammal passagerare som nu misstänks för ringa narkotikabrott.

I Kungsör hittades en 27-åring och hans bil i diket.

Sammanlagt har polisen omhändertagit 27 personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

– Det är i paritet med en stökig helg, säger Thomas Gustafsson.