Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 50 miljoner kronor till Västerås

Över 50 miljoner kronor kommer troligen in till Västerås under Power Meet. Det handlar om allt från hotellnotor och bensin till mat och shopping.

Annons

Besökarna lättar med andra ord ganska ordentligt på plånböcker och portmonnäer när de besöker Power Meet. Det gör bilfesten till en viktig ekonomisk inkomstkälla för Västerås näringsliv.

Linda Jonas, marknads- och varumärkesstrateg på Visit Västerås, är ändå lite försiktig med att ge exakta siffror för förra året.

Däremot är siffran på minst 50 miljoner kronor rimlig.

– Den senaste siffran är från 2011, då det beräknades att besökarna gjorde av med 73 miljoner kronor under Power Meet. 21 miljoner hamnade hos utställarna på utställningsområdet och lämnade Västerås. Återstoden av pengarna stannade i Västerås.

Hur kan siffran ha ändrat sig sedan 2011?

– Kanske inte mycket. Arrangemanget har ju inte blivit mindre, men samtidigt finns det ju en gräns uppåt för hur många som kan komma. Hotell och campingplatser är ju tidigt fullbokade, till exempel.

Därför är det rimligt att även årets Power Meet också ger Västerås över 50 miljoner i inkomster. Möjligen kan vädret påverka.

Det som västeråsarna själva konsumerar dessa dagar är inte medräknat.