Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överföll kvinna i motionsspår

22-åringen följde efter en joggande kvinna. Plötsligt fick han för sig att han ville slå henne. Nu döms han för en rad brott mot kvinnor.

Det var den 14 maj som den 46-åriga kvinnan var ute och motionerade i spåret i Dingtuna. Hon fick syn på 22-åringen som började följa efter henne. Han kom i fatt henne och drog ner kvinnan på marken och måttade direkt två slag i ansiktet på henne.

Vid tumultet tappade kvinnan sina glasögon och när 22-åringen sträckte sig efter dem lyckades hon ta sig loss och sprang hem och larmade polisen.

Hon fick då veta att mannen redan ringt och berättat vad han gjort.

Tre veckor senare, även lördag denna gång, slog mannen till igen. Den här gången blottade han sig för två 18-åriga kvinnor som var på väg hem från en fest. Han tog också på den ena kvinnans bröst.

Senare, samma natt, trängde han sig in i en privatbostad på Bälbyvägen, i närheten av Erikslund. Det var den 17-åriga dottern som upptäckte mannen när hon skulle gå och lägga sig i sitt rum som hon delar med en yngre syster som vid tillfället låg och sov.

22-åringen sa på en gång att han inte hade rört systern, bara tittat på henne.

Mannen har erkänt brotten. Det sistnämnda brottet begick han enligt honom själv för att polisen skulle gripa honom.

Han är tidigare dömd för grov stöld  i maj  2010. Straffet då blev villkorlig dom och 100 timmar samhällstjänst.

Sju månader senare fälldes han för sexuella ofredanden, och dömdes till dagsböter.

Nu döms 22-åringen till skyddstillsyn med särskild föreskrift om psykiatrisk vård.