Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-automater tål inte kyla

De nya parkeringsautomaterna som satts upp i stan fungerar dåligt när det är kallt ute. Det blir ett jagande för att få tag i parkeringsautomater som fungerar.

Två som är irriterade på hur det fungerar nu är Annette Sjölund och Katarina Palm som brukar parkera sina bilar på Bryggargårdens parkering.

– Det är så man tappar lusten att pendla, säger Katarina Palm, som bor i Eskilstuna men arbetar i Västerås.

Katarina måste ju ta bilen till arbetet eftersom hon pendlar. Hon tycker också att det fungerat skapligt bra förut och har tidigare köpt månadsbiljett till bilen.

– Jag köper månadsbiljett men automaten fungerade inte. Då gick jag till den andra automaten och stoppade in kortet, men den fungerade inte heller, säger Katarina.

Då ringde hon telefonnumret som står på automaten och då sa de att hon skulle skicka ett sms.

– Jag sa att jag hade månadsbiljett. Vad ska jag göra och fick till svar att jag kunde ta automaten, som inte fungerade. Det är ju inte vettigt att man ska behöva springa och leta efter en biljettautomat som fungerar, säger Katarina.

På tekniska nämndens stabs kundservice vill man dock inte säga att automaterna inte fungerar när det är kallt ute.

– Det är tillfälligheter att det blir så här, att alla tre blir utslagna samtidigt. Men så fort vi får veta att det uppstått problem så försöker vi åtgärda felen. Jag förstår om folk blir irriterade, säger Carina Delrud, samordnare på tekniska nämndens stabs kundservice.

Liza Pergeman