Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-övervakning på Rocklunda

Ska du på bandy ikväll? Då gäller det att parkera på rätt ställe  - annars blir det böter.

Det är många föreningar som har sin idrottsliga verksamhet på Rocklundaområdet i Västerås. Till exempel har VSK Bandy match på fredagkvällen mot Villa-Lidköping. Många bilar ska parkeras, och det på rätt plats när det är större evenemang, något som inte fungerat så bra enligt Ulf Palm på tekniska nämndens stab i Västerås.

- Hittills har man inte respekterat parkeringsvärdarna som anger vart man kan parkera så bra, berättar han.

Den bristande respekten för parkeringsvärdarna har lett till problem. Då gäster inte parkerar på de angivna p-platserna korkar de igen de vägar som räddningstjänsten måste ha öppna vid en eventuell utryckning.

- Räddningstjänsten har varit tålmodig men nu har de fått nog av de här ”vilda parkeringarna”, säger Ulf Palm.

För att komma tillrätta med problemet införs nu parkeringsbevakning av Rocklundaområdet. Står en bil på fel plats, då blir det böter.

- Vi gör inte det här för att jävlas, men vi måste tänka på säkerheten, säger Ulf Palm.

Även bland föreningarna känner man till problematiken.

- Det är kul att det är mycket människor som är här och idrottar eller titta på idrott. Men kan inte räddningstjänsten komma fram på grund av illa parkerade bilar, ja då kan det bli matchstopp för oss, säger VIK:s klubbchef Anders Eklund.

Men för de som inte vill betala en parkeringsavgift kommer grusplanen R11 att fortfarande vara avgiftsfri.

För att i framtiden göra det lättare att parkera på Rocklundaområdet finns det enligt Ulf Palm planer på ett så kallat ”parkeringsledningssystem”.

- Tanken är att vi ska ha ett system med skyltar liknande det nere i centrala Västerås. På skyltarna kan gästerna se hur många lediga p-platser det finns och vart de är, berättar han.

Något datum för när ”parkeringsledningssystemet” kommer att vara på plats finns ännu inte. Inte heller finns det några klara siffror för vad det nya systemet kommer att kosta.

Tips för att undvika P-böter

Kom i god tid innan träningen/matchen

Åk kollektivt

Cykla

Parkera på Blåsbo eller R11