Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På Karlslund fick inget störa bröllopet

Karlsunds servicehus, lördag klockan 15. Konstantin, Mette-Marit och Japans kronprins passerar på storbilden. Välfriserade och välklädda damer har köat och tagit plats. Nu är det prinsessbröllop.

Koncentrationen i samlingssalen är total. Tv:s speakerröster är allt som hörs. Där kommer storhertigparet av Luxemburg. Kaffe och bröllopstårta står på borden som är dukade med små prinsesskronor och guldprydda servetter.

Margit Eriksson från Väntjänsten serverar, klädd i röd festklänning och glittrande halsband.

Nu är det dags.

På tv passerar kung Harald och Sonja liksom Daniels föräldrar. Och där – Victoria.

En man i rummet har fått nog. ”Det här rör mig inte i ryggen” säger han och tar sig förbi bord och rullatorer.

Övriga tittar andäktigt mot tv:n där Victoria och brudnäbbet börjar röra sig. Några damer börjar viskande kommentera det de ser.

Här på Karlslund rörs ingen till tårar, alla bara tittar, ända tills vigseln är över och värdinnan Margaretha Carlsson kommer in med bubbelvin i champagneglas. ”Det är bara åtta procent” hörs hon säga till någon tveksam.

Värdinnorna skålar och gemytet sprider sig.

– Det var elegant och trevligt. Jag tycker om Daniel, han ser så reko ut och klarar sig så fint, säger Gunbritt Wendin vid ett bord med ett gäng väninnor.

– Trevligt. Högtidligt, tycker Ingabritt Eriksson.

Maj-Britt Edin tycker att hela evenemanget är fantastiskt. ”Väldigt fint.”

Britta Fahlkvist tänker gå hem och fortsätta se allt som sänds under kvällen.

Britt-Louise Bergström