Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På lördag kämpar motionslöpare mot barncancer

Nu på lördag den 7 oktober är det åter dags för Run of Hope, loppet som samlar in pengar till Barncancerfonden. I Västerås arrangerar Korpen och Friskis och Svettis två olika lokala Run of Hope-lopp.

Annons

Friskis och Svettis riktar sig till de morgonpigga och har start och mål i Vasaparken, med uppvärmning klockan 9:30 och start klockan 10. Sträckan är 4,8 kilometer, men den kan kortas till 3,5 kilometer för den som inte orkar. Ett separat lopp på 400 meter finns för barn.

Korpen riktar sig till de eftermiddags- och kvällspigga. Arrangemanget startar klockan 13 vid utomhusgymmet Rocklunda. Sträckan är 5 kilometer eller längre för vuxna. Nytt för i år är att det också finns en miniklass för barn, 1,25 kilometer lång. De minsta barnen ska springa med sina föräldrar.

Det finns också ett tredje Run for Hope-lopp i Västerås, som arrangeras av företaget Hiq Västerås. Inga uppgifter finns dock om plats och tid för detta lopp på Barncancerfondens hemsida för loppet.

Varje deltagare ska betala 50 kronor, men kan också välja att ge mer. Alla intäkter tillfaller Barncancerfonden.

Det fullständiga namnet på loppet är Vitamin Well Run for Hope och en mängd lopp arrangeras runt om i hela Sverige under lördagen.

Anmälningar, både individuellt och i lag, kan ske på Barncancerfondens hemsida för loppet.