Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Packa matsäckskorgen, ta flakmoppen och upplev naturen

Annons

Svar på Niclas Johanssons insändare den 3/4 ( ”Mona Sahlin – en katastrof”) och Kerstin Rosenqvists insändare den 9/4 (”Dyrt om Miljöpartiet får styra”).

Niclas Johansson är besviken på sin partiledare Mona Sahlin. Han tycker hon är en katastrof för arbetarrörelsen och tänker därför byta parti. Kanske det nya arbetarpartiet Moderaterna passar?

Att Sahlin sedan bjudit in Miljöpartiet som partner är nästan ännu värre. Han befarar att medborgare snart får börja cykla, ta sig fram med dragkärra eller samåka på flakmoped.

Kerstin Rosenqvist är också rädd för att Miljöpartiet får chansen att styra Sverige. Hon tror att vi måste börja använda häst och vagn som i hennes barndom.

Jag håller med Kerstin vad gäller höjda bensinpriser. Det drabbar enbart fattiga människor och landsbygden.

Om politikerna verkligen vill skydda miljön och klimatet med bilens hjälp då skulle de naturligtvis införa bensinransonering. Lika för alla, rik som fattig, hög som låg.

Vi kanske nu måste se om vårt hus, vi som i dag lever i den bästa av världar. Det är inte säkert att livskvalitet kan mätas i pengar eller dyrbara ägodelar.

När Antarktis isar flyter ut i havet, när Grönlands glaciärer minskar för varje år och då husen på Sibiriens tundra sakta sjunker ned i permafrosten borde få envar att tänka om.

Kerstin och Niclas, kom över till oss i Miljöpartiet så kanske vi gemensamt kan se fram mot en rimligare värld. De gamla partiernas värderingar kanske snart har tjänat ut.

I dagarna har ett vulkanutbrott på island lamslagit all flygtrafik i norra Europa.

Kerstin och Niclas, er ångest inför framtiden kanske är helt obefogad. Ta fram era gamla transportredskap, häst och vagn samt flakmoped. Placera fru, man och barn på flaket. Åk ut på någon skogsväg, stanna till i någon glänta, ta fram matsäckskorgen och upplev aprilnaturens under.

Se solen lysa från en klarblå himmel, lyssna till fågelsången och känn doften från spirande grönska.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare