Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påkörd av smitanderattfyllerist

Den 56-åriga mannen var kraftigt berusad. Ändå satte han sig bakom ratten – och körde på två.

Klockan 15.01 fick polisen ett samtal från en man som berättade att han vid Skallbergsmotet blivit påkörd bakifrån av en mörk Volvo. Föraren av Volvon hade inte stannat utan fortsatte sin färd upp mot Bergslagsvägen där han körde mot rött ljus in på Emausgatan.

Fem minuter senare fick polisen ytterligare ett samtal. En kvinna förklarade att hon blivit påkörd av en mörk Volvo på en parkeringsplats på Emausgatan. Mannen, som efter olyckan klivit ur sin bil, verkade vara berusad.

Polisen fick tag på ägaren till bilen, en 56-årig man. Mannen var så berusad att polisen inte kunde förhöra honom utan fick istället lägga in honom i fyllecell. Hans bil kunde knytas till båda trafikolyckorna och han misstänks nu för smitning i två fall. Dessutom misstänks han för rattfylleri och grov olovlig körning.