Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pampigt bondbröllop på Kävsta gård

 
Nostalgi - Antikt
Visa alla artiklar

Mina föräldrar Karin och Algot Eriksson gifte sig för 90 år sedan, skriver Kerstin Wåhlberg om det här underbara fotot. En hälsning från Norrköping.

Hej!

Undrar om ni skulle vara intresserade av att ta in det här 90 år gamla bröllopskortet i er tidning?

Mina föräldrar, Karin och Algot Eriksson gifte sig här för 90 år sen, 9/9 1923 i Skerike kyrka. Vigselförrättare var kyrkoherde Axberger.

Bruden var dotter till Carl och Augusta Eriksson, lantbrukare på Kävsta gård i Skerike.

Brudgummen Algot Eriksson kom från Alnön i Sundsvall. Han hade gått på Tomta lantbruksskola i Västerås när de träffades.

De bosatte sig efter vigseln på Wii gård i Tuna socken i Medelpad och fick fem barn tillsammans.

Det här berättar äldsta dottern Kerstin Wåhlberg, 86 år, som bor i Norrköping. Hon lägger också till ett PS: Vi har fortfarande släkten kvar i Västerås med omnejd!

Charmigt! Säger jag (Bettina). Och så undrar jag en sak - vad är det som hänger runt fönstren på huset? Är det en dekoration inför bröllopet, eller någon form av markiser? Men inte hade man väl markiser på den tiden? Berätta gärna om du vet!

Algot fick goda vitsord från Hesslö gård

I två år tjänstgjorde Algot som bokhållare på Hesslö gård, som låg där nu Västerås flygplats ligger.

Betyget från 1918 finns kvar.

Så här skriver godsägare C.E Lundgren den 12 november 1918: Algot Eriksson har under denna tid på egen hand skött hela egendomens räkenskaper och bokslut, dessutom haft översikt över häst- och kostallarna och dess utfordring, samt rotfruktsodlingen i sin helhet. Under det sista halvåret har han tillika innehavt befallningsmannasysslan å nämnda gård.

Herr Eriksson har under sin tjänstetid alltid visat sig nykter, ärlig och pålitilig till min fulla belåtenhet omsorgsfullt och plikttroget skött sina åligganden, samt visat sig äga stor förmåga som arbetsledare varför jag vill honom till det alldra bästa rekommendera.