Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa misshandlade sonens ovänner på fest

När stämningen på en fest, som en 18-årig man höll i föräldrarnas hus i Hallstahammar, blev sämre kom pappan hem och slog några av ungdomarna med batong.

Annons

I november förra året skulle fyra unga män hämta upp en flicka från festen. Två av männen klev ur bilen och började prata med festdel-tagare som stod ute på gatan. Då ska de ha blivit ombedda att lämna platsen för att inte råka illa ut.

Strax därpå kom pappan till platsen med bil. Enligt flera vittnesuppgifter ska han omgående ha slagit med en batong mot bakdörren på bilen, mot ansiktet på föraren av bilen – som satt kvar i bilen – samt mot ryggen på en av männen som befann sig utanför bilen.

Pappan uppger att han åkte till huset därför att sonen ringt efter honom, eftersom det förelåg en dispyt mellan sonen och en av de fyra männen i bilen. Sonen var därför rädd att något skulle hända. När pappan anlände till huset upplevde han stämningen som hotfull och daskade till två personer med, enligt honom, en träpinne.

Pappan, som förnekar gärningen, har nu av Västmanlands tingsrätt dömts till 75 timmars samhällstjänst, motsvarande två månaders fängelse, för misshandel.

Den mildare påföljden motiverar tingsrätten med att pappan lever under ordnade förhållanden och att det inte finns anledning att tro att han skulle återfalla i brottslighet.

Till föraren av bilen ska pappan betala 5575 kronor i skadestånd. Däremot får den andra personen som pappan slog inget skadestånd.