Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par döms till fängelse för narkotikabrott

En man och en kvinna från Hallstahammar, båda i 40-årsåldern, har döms till tio månaders fängelse vardera för narkotikabrott. Bland annat har mannen och kvinnan haft både cannabis och amfetamin i sin ägo.

Mannen och kvinnan, som bott tillsammans i fyra år, döms nu till tio månaders fängelse vardera av Västmanlands tingsrätt. Enligt domen har de tillsammans innehaft både amfetamin och cannabis, samt 94 narkotikaklassade tabletter.

Tingsrätten finner att både mannen och kvinnan gjort sig skyldiga till narkotikabrott som inte är ringa, vid två tillfällen. I domen framkommer att de bägge är dömda för liknande brottslighet sedan tidigare.

I domen står att läsa: "...det är fråga om återfall i likartad brottslighet samt brottens art talar mycket starkt emot att nu välja annan påföljd än fängelse."

Tingsrätten dömer nu mannen och kvinnan till vardera tio månaders fängelse. Både mannen och kvinnan erkänner brott.