Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkering göms i bolag

Att parkeringsproblemen i Västerås city är viktiga är vi moderater de första att skriva under på. Det krävs att det byggs fler och mer parkeringar centralt i Västerås för att de ska vara enkelt att ta sig till city, vårt gemensamma vardagsrum.

Annons

Det krävs åtgärder, som att när det byggs på centrala parkeringsytor, som Klippans parkering ska det byggas fler parkeringsplatser än i dag och då får det tänkta huset med bostäder bli några våningar högre.

Breda centrala gator kan förses med parkeringar som både får ned hastigheten och ökar tillgängligheten till city, både för boende och besökare.

Nu kommer i stället ett förslag om parkeringsbolag från S-styret. Det ger inte några nya parkerings- platser utan snarare försvårar.

Det som händer är i stället följande:

• västeråsare har inte möjlighet att överklaga ett parkeringsbeslut vid bolagisering.

• de administrativa kostnaderna ökar.

• det politiska inflytandet för parkeringar lämnas över till tre politiker som får som uppdrag att endast se till bolagets bästa och inte parkeringssituationen för västeråsarna.

• tekniska nämnden och kommunfullmäktiges möjlighet att besluta om taxor försvinner. Med en bolagisering blir det inte tydligt vem som tar parkeringstaxorna. Bolaget beslutar om taxor på kvartersmark och nämnden på offentliga platser.

Vi moderater vill inte gömma parkeringsfrågorna i ett bolag. Det krävs politiskt ansvar och detta är särskilt viktigt med tanke på citys utveckling. Här krävs ett politiskt ansvar för parkeringsfrågorna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons