Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partyliv utomlands

Alanya, Ayia Napa och Kos är tre
populära resemål bland ungdomar. Ställen som alla är kända för sina partyliv på kvällarna. Ung har träffat fem ungdomar för att ta reda på varför de åker utomlands.

Varför åkte ni dit?

– Det var billigt! förklarar Adel Shukri, 18 år.

Tillsammans med kompisen Ravin besökte han Kos nyligen. Resten av gänget är snabba med att instämma, priset på resan är viktigt.

De kommer även fram till att stället hade ett bra rykte. Ravin Akrawi, 18 år, förklarar att han blev tipsad av en kompis som berättade om Kos och partylivet där. Ravin blev frestad och intresserad av att åka dit.

Tjejerna Malin Lindström, 20 år, och Helen Meijer, 18 år, var till Alanya och Emma Wiesner, 17 år, besökte Ayia Napa. Deras syfte med resan handlade inte om att festa. Solen, värmen och stränderna var det som lockade mest.

Killarna däremot förklarar att festandet var en del av planen och att de märkte stora skillnader jämfört med Sverige.

– Går det ens att jämföra? säger Ravin och förklarar att dygnsrytmen i de olika länderna är väldigt olik Sveriges.

– Här i Sverige måste man börja gå från krogen vid tvåtiden för att hinna med sista bussen hem, där startade man vid den tiden och höll på tills solen gick upp och frukosten började, förklarar han.

Är det på grund av partylivet som ni

tror att resorna dit har blivit så populära eller finns den någon annan anledning?

Att det förmodligen finns flera orsaker som är avgörande, det är hela gruppen överens om. Partylivet så klart men också värmen, stränderna, maten och priserna. Emma Wiesner menar att ryktena lockar folk och att man hellre åker till ett ställe som man har hört mycket positivt om.

På frågan om de skulle kunna tänka sig att åka tillbaka till samma ställe en gång till, är alla överrens om att de inte skulle göra det

i första taget. Inte för att det inte var bra, mest för att alla gärna vill se och besöka andra ställen också.