Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pascal håller garagerocken vid liv

Högt, hårt och skrikigt. På fredagskvällen visade Pascal med all önskvärd tydlighet att garagerocken inte är död.

Gitarrförstärkaren tjuter och när Mimmi Skog slår på cymbalerna vibrerar det nästan i öronen. Pascal spelar högt, riktigt högt.

Den lilla men entusiastiska publik som tagit sig till klubben Temple of Love på Sigurdsgatan 25 hoppar och sjunger med i låtarna från Galgberget, en skiva som redan känns som en modern klassiker.

Trots att den gotländska trion har spelat in fyra oemotståndliga album är de fortfarande en av landets bäst bevarade musikhemligheter. Kanske är problemet är att de spelar garagerock med svenska texter i en tid när garagerock med svenska texter inte står särskilt högt i kurs.

Spelningen tappar i intensitet efter ett tag. De nyare låtarna har lägre tempon, mörkare stämningar och är inte lika omedelbara. Att bandet letar efter nya uttryck förstås ofrånkomligt.

Det var oväntat när Pascal spelade in en cover av Peter LeMarcs Håll om mig. Live blir deras fina version ännu mer ödesmättad och ångestladdad.

Roligare blir det mot slutet, när bandet återvänder till desperationen och kompromisslösheten, och Isak Sundström och Manuela De Gouveia gemensamt vrålar ur sig Min ende vän. Då känns The Hives som ett gammalt och trött band.