Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pasi: 1 000 fler prenumeranter – så har VLT lyckats med det

 
VLT:s fredagskrönika
Visa alla artiklar

”Det handlar i grund och botten om att din dominerande lokala nyhetsförmedlare håller sina löften. Det här har hänt med VLT det senaste året – och det här kommer att hända framöver?”

Anmäl text- och faktafel

September 2019 fick jag förmånen att återvända till VLT som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare efter flera års arbete i olika koncernroller. Jag kom tillbaka till ett VLT som stod inför ännu en omorganisation i och med ägarskiftet till Bonnier News Local.

Så här skrev jag den 2 september 2019: ”Det är enkelt att måla upp guld och gröna skogar för att senare sjunka ner i ett träsk, så jag lovar att hålla mig så relevant som möjlig gällande detaljer som jag känner att jag garanterat kan stå för nu och även på sikt.”

Och mina löften var: Att VLT kommer att bli bättre – både när det gäller digitala kanaler och papperstidning. Att få till en optimal mix av det som händer i Västerås, Hallstahammar och Surahammar. Att det är vi på VLT med vår VLT-anda som ska göra det som behöver göras för att VLT fortsatt ska vara relevant.

Den 31 juli 2020 meddelade jag att VLT står för förändringar inom personalgruppen och lovade följande: Att vår starka sportredaktion ska varva upp inför vintersäsongen, som nu är igång. Att VLT:s innehåll såväl i papperstidningen som digitalt fortsatt ska utvecklas.

Så hur har löftena hållits? Självfallet är det som vanligt upp till var och en att bedöma vårt journalistiska innehåll på detaljnivå, men jag kan ändå konstatera att allt pekar på att ni kära VLT-prenumeranter kommer att vara drygt 1 000 fler vid årets slut än ni var vid årets början.

Det tar jag som ett kvitto på att vi på VLT utvecklas i den riktning som ni västeråsare, "hallstingar" och "suringar" förväntar er av oss.

På rekryteringsfronten kan tilläggas att VLT just nu söker två printredaktörer samt en reporter.

En positiv nyhet är att VLT i höstas rekryterade ytterligare en reporter för att förstärka bevakningen av Hallstahammar och Surahammar – och på rekryteringsfronten kan tilläggas att VLT just nu söker två printredaktörer samt en reporter till nyhetsgruppen. Med denna trio väl på plats hoppas vi på en stark ingång gällande papperstidning/e-tidning samt nyhetsleverans även 2021.

Apropå sporten så tror jag att ni prenumeranter som loggat in på vårt digitala utbud noterat att VLT-sporten har utökat antalet livesända matcher betydligt. VIK:s träningsmatcher (ishockey) och Västerås Rönnbys seriematcher (innebandy) är endast gräddan av sportsändningarna som uppskattas av VLT-publiken.

Tänk att allt detta tog avstamp i den läsarenkät som många av er VLT-prenumeranter svarade på hösten 2019. Åter ett stort tack för engagemanget. Det är ni läsare/tittare som driver oss i vår utveckling, det är för er vi finns.

Och vi fortsätter vår utvecklingsresa. Det här har vi, eller ska vi, krydda vi vårt sedvanliga utbud med:

Sommaren 2020: Expertpanel som svarar på ungdomars frågor kring sex, hälsa och relationer.

Hösten 2020: Artikelserie om unga föräldrar.

Hösten 2020: Sändning av Västerås SK:s matcher i svenska cupen (bandy).

Senhösten 2020: Profilering av oss VLT-medarbetare. Syftet med detta är att ni läsare/tittare ska lära känna oss bättre.

Årsskiftet: Heta listor samt journalistik med hjärtat i Västerås.

Psst. Den 10 februari 2021 fyller VLT 190 år – lita på att vi planerar "extrakrydda" även till det jubileumsåret.

TRE HETA

Kerstin Frykmo. 93-åringens bästa medicin är promenader längs med Svartån. Västeråshjärta.

Linn Gassby. 25-åringen berättar om sina tankar om att inom kort bli fyrabarnsmamma. Föräldrastolthet.

Giselle Hedman. Diakonen från Bäckbykyrkan fortsätter att lätta upp den lokala vardagen via sångvandringar. Vardagshjälte.

CITATET

Det är svårt för en tidning att vara bättre än sina läsare.

Jan Brøgger, norsk professor och psykolog (1936–2006).