Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pasi: Därför är Västerås och VLT en hjärtefråga för mig

 
VLT:s fredagskrönika
Visa alla artiklar

VLT:s redaktionschef Pasi Hiirikoski: "Västerås är en stor del av mig – som dukat upp svårigheter och sorg likväl som möjligheter och lycka."

Anmäl text- och faktafel

Som infödd urvästeråsare med finländska rötter har jag i min tämligen nya roll som VLT:s redaktionschef funderat lite extra på vad Västerås är för mig.

Alltså vad betyder min hemstad?

Tankarna är komplexa och skenar åt alla håll, men min generella sammanfattning ser ut så här.

Västerås är min barndom. Det innefattar allt från den på 1970-talet Finlandsdominerade Svarvargatan till dagisstarten (jo, det hette så då) på Släggkastargatan där jag lärde mig det svenska språket. Jag bär fortsatt med mig minnen av hur en tvåkrona fyllde upp en fullt tillräcklig papperspåse med plockgodis och att proceduren med att välja ut sötsakerna bit för bit med hjälp av kioskpersonalen och dennas godistång var lika kittlande som viktig.

Västerås är min ungdom. Glada stunder med spontan gårdsidrott tillsammans med goda skolkamrater blandas med minnen från mobbning och bråk. Det var inte alltid lätt att vara en överviktig ”finnjävel” på 1980-talet. Här någonstans började även centrum att locka fram min rebelliska och argare sida. Då blev det lite mer rock´n roll … på gott och ont.

Västerås är min tid som vuxen. Staden har gett mig goda möjligheter inom arbetsliv och familjeliv. Det var här jag träffade min fru och det var här mina barn fostrades.

Västerås är min medelålder. Ungefär här befinner jag mig nu. En bra bit in i arbetslivet och i ett nytt skede där alla i familjen är vuxna. Det handlar om omställning, som så mycket annat i livet.

Kort sagt: Västerås är en stor del av mig – som dukat upp svårigheter och sorg likväl som möjligheter och lycka.

VLT är också en del av mitt Västerås eftersom jag sedan 1986 på det ena eller andra sättet haft en koppling till just VLT – även om jag arbetat även med andra yrken eller haft olika roller sedan mediekoncernbildningarna tog fart på allvar.

VLT-huset ligger i hjärtat av Västerås ... och VLT finns i mitt hjärta.

Men hur är det med dig som läser just detta?

Hur ser du på Västerås? Vad betyder VLT för dig?

För att få en bild av vad VLT betyder just för dig har vi inlett ett arbete som kommer att märkas av bland annat genom att du kommer att stöta på en enkät som handlar både om vilken bild du har av VLT och om vad du har för förväntningar på VLT.

Den enkäten kommer att hittas i papperstidningen, i e-tidningen, i VLT:s app, på vlt.se och i våra sociala medier.

Jag vill redan på förhand tacka er som tar er tid att svara.

Era svar är viktiga för oss på VLT … och för Västerås.

Utan er, kära publik, är VLT ingenting.

Och utan VLT tappar Västerås sin dominerande nyhetsförmedlare som strävar efter ett öppet och levande lokalsamhälle med stark demokrati – genom fri och oberoende lokal journalistik.

Därför är VLT och Västerås en hjärtefråga för mig.

Hur klappar ditt hjärta?

VECKANS TRE HETA

Lagom mix: Här i Västerås finns allt jag behöver i lagom doser, det är harmoni för mig.

Sporten i stan: Sport för mig innebär såväl egen träning som underhållning och passion. Go, Bästerås!

Mysfilt: En av höstens personliga höjdare är när tv-soffan hemma kompletteras med mysfilt.

VECKANS CITAT

Människan har en tendens att glömma sina skyldigheter men minns alltid sina rättigheter.

Indira Gandhi, före detta premiärminister i Indien som gick ur tiden den 31 oktober 1984.