Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peab köper Ramnäs Folkets hus?

Byggkoncernen Peab är intresserad av att köpa konkursade Ramnäs Folkets hus.

– Vi är intresserade. Sedan gäller det att komma överens om priset, säger Tomas Andersson, divisionschef för Peab Bostad i Stockholm.

Redan i oktober förra året aviserade Folkets Hus-föreningen i Ramnäs att man var på obestånd. Men det dröjde till januari i år innan konkursen var ett faktum.

Själva byggnaden togs då i beslag av kronofogden på grund av skulderna. De har försökt sälja den. När de inte lyckades återlämnade de fastigheten till konkursförvaltaren Jacob Asp.

– Jag har helt enkelt suttit och ringt runt till olika bostadsföretag för att försöka hitta någon som är intresserad, säger Jacob Asp.

Det pris han har begärt är 900 000 kronor.

– Då skulle alla skulder som föreningen har kunna regleras, säger Jacob Asp.

Förutom en bank är det kommunägda Surahammars Kommunalteknik den stora fordringsägaren för leveranser av fjärrvärme och el.

Jacob Asp har fått ett preliminärt besked av Peab att man vill köpa fastigheten för det begärda priset.

– Vi vill nog diskutera priset först, säger Tomas Andersson, som inte heller vill gå in på varför Peab är intresserad av att köpa huset.

– Det vill vi berätta först om det blir ett köp.

Peab har inte sedan tidigare några fastigheter i Ramnäs.

Sedan 2006 har man affärer med Surahammars kommun då man sköter samtliga gator och grönytor i kommunen.