Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionär rattar flygtrafiken

Trots att flygledarna har slutat väntas bara mindre störningar i trafiken vid Västerås flygplats. I dag bemannades tornet bland annat av en pensionär.

Under tisdagen fungerade flygtrafiken som vanligt vid Västerås flygplats, och vd Mikael Nilsson räknar inte med några större störningar under resten av veckan.

Mikael Nilsson är inte heller orolig för att flygtrafiken på Västerås flygplats på lite längre sikt.

– Det är kan kanske komma att bli en aning stökigt till en början, och vi kommer då att prioritera den reguljära trafiken, den som går efter tidtabell, framhåller han.

– Men på sikt räknar jag med att det kommer det att lösa sig och allt återgår till det normala.

Även i Växjö och Örebro där ACR också tog över ansvaret för flygledningen vid midnatt har flygtrafiken fungerat i stort sett utan störningar.

Wilhelm Wohlfarht, vd för ACR, säger avhoppen i Västerås, som kom med mycket kort varsel, ställer till det för företaget, men att man ska göra allt för att hålla i gång den kommersiella flygtrafiken.

– Vi ska se till att lösa det här problemet, men hur det ska gå till kan jag inte ange för tillfället, säger han.

I dag har en pensionerad flygledare och en från Örebro bemannat flygledartornet vid Västerås flygplats.