Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensiono startar Svenska Fribrevsbolaget

Västeråsbaserade Pensiono, med en jämförelsetjänst av pensionsbolag, startar Svenska Fribrevsbolaget, SFB. ”Det är ett naturligt steg för oss att starta Sveriges första fribrevsbolag då vi har djup erfarenhet om vad kunderna efterfrågar”, säger Pensionos vd Mattias Fellenius.

Syftet är, menar bolaget i ett pressmeddelande, att kunna erbjuda medvetna sparkunder en modern försäkringslösning.

– Svenska Fribrevsbolaget är ett modernt pensionsbolag anpassat för fribrev, helt baserat på digital hantering. Med Svenska Fribrevsbolaget kan vi möta efterfrågan på en helhetslösning åt våra kunder, säger Mattias Fellenius.

Pensiono.se, som bland annat vunnit Guldstänk (Åretsnystartare 2012) och nominerats till Guldkanten av Statens Pensionsverk, är en jämförelsetjänst för pensionsbolag. Där kan man kostnadsfritt få hjälp med att se över sitt pensionssparande, exempelvis vilka avgifter man betalar och hur mycket pengar man kan spara på att flytta pengarna till ett försäkringsbolagmed lägre avgifter.

– Över 200 miljoner i avgifter kommer i onödan att försvinna de närmst tio åren från tjänstemäns pension, bara i Västmanland.

Etablerade pensionsbolags system för kundhantering är komplexa, menar de. Det har bidragit till att det nya försäkringsbolaget tagit form.

– Kundundersökningar visar att flertalet av de etablerade pensionsbolagen år efter år får låga betyg. Det beror på att de har missat att kundernas önskemål har ändrats. Förutom avkastning ställer kunderna i dag krav på låga avgifter, transparens och enkla digitala lösningar, säger Nicklas Hellberg, medgrundare och vd för SFB.

Finansiäreroch delägare är förutom grundare och personal de två fristående fondbolagen Lannebo fonder och East Capital. Men även kunderna bjuds nu in att bli delägare, enligt pressmeddelandet.