Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pernilla Rinsell (MP): KD försöker blanda bort korten

KD tar inte till sig information

I ett inlägg 1 november försöker KD-företrädare undvika frågan om en läsa-skriva-räkna garanti i grundskolan - och uppmaningen till Alliansföreträdare att verka inom sina partier i frågan.

Det är förvisso ett väl beprövat trick att undvika svar genom att lyfta en annan fråga. Det blir bara lite pinsamt när man siktar in sig på Regionen i fråga om dyslexiutredningar för barn, eftersom detta är ett ansvar som kommunerna har.

Erkännas skall att dyslexiutredningar för vuxna under lång tid har varit en olöst fråga, men Malin Gabrielsson borde veta - eftersom detta informerats om i Regionstyrelsen - att detta har kommit igång i Regionen.

Eclund och Gabrielsson visar en oroande brist både på kunskap om vilka frågor kommun och landsting/region ansvarar för, och förmåga att ta till sig information som ges i de beslutande organ man sitter i.

Pernilla Rinsell (MP)

regionråd

Läs mer: MP: Stoppa inte regeringens läsa- skriva- räknagaranti

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel