Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Person hittad död på Bellmansgatan

Det var vid 13.30-tiden på måndagen som larmet kom in till polisen om en händelse på Skallberget. Under måndagskvällen anhölls en man misstänkt för mord/dråp, men han släpptes senare på fri fot.

Annons

TV: Se vår livesändning från platsen med polisens presstalesperson Anders Hedström

I lägenheten hittade polisen en livlös person som konstaterades vara avliden.

För pluskunder: Uppgifter till VLT efter misstänkta mordet: ”Stökigt i lägenheten under flera år”

Omständigheter i samband med anträffande av den avlidne gjorde att det beslutades att starta en förundersökning avseende mord alternativt dråp.

– När vi kom till adressen så hittade vi en död man född 1992. En man som är född 1987 är gripen och skäligen misstänkt för mord alternativt dråp, sa Anders Hedström, polisens presstalesman.

Har det används något vapen?

–Det kan vi inte kommentera för tillfället.

De grannar VLT pratade med hade inte lagt märke till något särskilt under eftermiddagen. Inte förrän en polisbil parkerade på gatan och poliserna strax därefter förde ut den misstänkte till bilen, insåg de att någonting hade hänt i trapphuset intill deras.

Det är fortfarande avspärrat på platsen och polisen trodde att det skulle vara det under hela natten.

Senare under måndagskvällen anhölls 30-åringen skäligen misstänkt för mord/dråp, men han släpptes sent på kvällen på fri fot.

– Misstankarna har under utredningens gång försvagats, därför beslutade jouråklagaren att släppa mannenpå fri fot, meddelade pressjouren på Åklagarmyndigheten.

På måndagskvällen hölls ingående förhör med 30-åringen, och efter dessa fick 30-åringen således lämna polishuset.

– Misstankarna just nu når inte upp till skälig misstanke, därför beslutade jouråklagaren att släppa honom på fri fot.

30-åringen var dock inte formellt avförd från utredningen eller misstankarna om mord/dråp. Det var på måndagskvällen oklart om rubriceringen av ärendet ändrats i och med frisläppandet.

Varför den 25-årige mannen, som hittades livlös i 30-åringens lägenhet, avled har polisen ännu inte fått klarhet i , men uppgifter till VLT gör gällande att det kan ha handlat om en överdos.

Den tekniska undersökningen av lägenheten och den övriga utredningen fortsätter under tisdagen.