Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen: Avgå styrelsen

De anställda på Teater Västmanland kräver nu att teaterstyrelsen avgår.

I ett brev till styrelsen kritiserar de bland annat att inga ekonomiska beräkningar redovisats och att ingen konsekvensanalys gjorts.

Förhandlingarna kring hur mycket fast personal som blir kvar på Teater Västmanland är ännu inte klara. Men de anställda protesterar redan högt mot hur det hela gått till.

I ett brev adresserat till teaterstyrelsen påpekar de att det är ytterst oansvarigt att genomföra så omfattande förändringar utan att ha en ekonomisk kalkyl som underlag. Personalen säger också att de, trots önskemål och påtryckningar, lämnats utanför det visionsarbete och de diskussioner som förts.

De går också hårt åt Tore Öberg, tillförordnad teaterchef, och menar att han helt saknat teaterkompetens.

Personalen avslutar brevet med att kräva att styrelsen presenterar sitt underlag samt en konsekvensanalys av de beslut som tagits, eller att de; ”lämnar sina platser till förfogande för mer kompetenta och ansvarstagande personer”.