Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Churchill lämnar Syrianska

Med bara fyra dagar kvar till premiären i norrettan kom chockbeskedet för Syrianska IF. De får spela utan huvudtränaren Peter Churchill.

Engelsmannen Peter Churchill har tränat Syrianska IF sedan i december. På tisdag skulle han ha coachat sitt lag under säsongens första match, mot Hammarby TFF i norrettan.

Men så blir det inte. Churchill har nämligen bestämt sig för att avgå som huvudtränare.

– Han har valt att sluta av personliga skäl, säger Syrianska IF:s sportchef Zeki Turan.

Han har inte fått sparken?

– Det var ett ömsesidigt beslut. Han hade goda skäl för att sluta, säger Turan.

Nu blir det istället de assisterande tränarna Sami Hanna och Peter Akréus som tar över som tränare i laget.

Hur påverkas spelarna av den här typen av förändringar bara ett par dagar innan ni spelar seriepremiär?

– De är så pass professionella att vi hoppas att de inte ska påverkas särskilt mycket. Vi har haft möten med spelarrådet om det här och de håller med om att det skulle vara svårt för Peter (Churchill) att stanna kvar, säger Zeki Turan.

Vad det är som fått Peter Churchill att ta beslutet att avgå vill Zeki Turan inte säga, men han håller med om att det kan tyckas märkligt att avgå så kort innan serien drar igång.

– Jo, det kan tyckas vara konstigt, och det kommer definitivt inte lämpligt, men vi har pratat mycket om det här och oavsett om han slutar nu eller om någon vecka så gör de här personliga skälen att han inte kan vara kvar hos oss.