Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peters nostalgitripp

Tidigare Boppers-sångaren Peter Jezewski har gjort seriösa försök att gå vidare med nya låtar sedan han lämnade bandet 1993.

Annons

Men publiken släpper inte taget om den gamla repertoaren, och på fredag når hans välbesökta nostalgiturné Västerås.

– Jag var nästan barnsligt trotsig och sjöng inte en Bopperslåt ett tag, men jag kom verkligen i konflikt med publiken!

Även om Peter återvände till 50-talsrocken – den som i Bopperstolkning hade sålt i miljoner ex – har han hittat nya utvecklingsspår. Under höstturnén har han med sig 16-mannabandet The Bop-Machine, med både blås, stråkar och kör.

När vi når varandra på telefon är Peter Jezewski på hemväg från en bejublad konsert i Växjö.

– Det var fantastiskt. Jag har lirat i 35 år och aldrig varit med om något liknande … Publiken reste sig i bänkarna, det blev stående ovationer fast vi hade fyra låtar kvar.

Och gänget river inte bara av en låtlista, Peter kallar det en rejäl show med mycket mellansnack och många klädbyten.

Under fyra av konserterna har det gjorts ljudupptagningar, men i Västerås ska konserten även filmas till en dvd.

– Förra gången vi gjorde en liveupptagning i Västerås var när The Boppers spelade in vårt tredje album 1979, minns Jezewski. Det var i Folkets Park.

Peter växlar mellan stora och små sättningar. Till det lilla företagsfestformatet kör han med en trio och i Spanien har han några andra musikerkollegor, liksom i Florida.

– Vid en av spelningarna i Florida hakade Robert Wells på, han har en lägenhet där. Jag har ju lirat med hans Wells Boogie Boys, berättar Jezewski.

Västeråspubliken kan tryggt räkna med klassiker som Oh Carol, A teenager in love, Jeannie´s coming back och Kissing in the moonlight.

ANN LYSTEDT