Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter blev kvällens höjdpunkt

Petter kommer direkt från Peace and Love. Lite hes, kanske lite trött. Men efterhand växer konserten och blir till kvällens höjdpunkt.

När ljudtekniken strular och Petter inte hör sig själv blir han lätt knäckt. Han byter snäckor men sliter snart av sig alltihop och kör ändå. Det fortsätter krångla och det stör, både honom och publiken. Men så, efter Ta det tillbaka, Goda dagars magi, Du gör min dag och S.Ö.D.E.R, händer något. När Petter drar igång sin grymma version av Lasse Berghagens Stockholm i mitt hjärta sjunger alla med från första ordet. Han behöver inte be, men gör det ändå.

- Sjung med mig nu, tack.

Sedan Mitt sjätte sinne (1998) har Petter gett ut åtta album. Publiken gungar tacksamt med i hits som Saker å ting, Repa skivan och Så klart. Till och med Mikrofonkåt känns ny och fräsch med DJ Sleepy i båset och Petter charmar publiken: Eyo jag rimmar på från undergroundnivå, siktar mot toppen så långt jag kan nå, kommer in rullar hårt i Västerås terräng, det är titeln jag vill åt, jag är mikrofonkåt.

Petter är knappast kvar där, i undergroundnivå. Han har gått långt sedan dess. I sommar gästar han Allsång på Skansen. Det är hans val, hans väg. Men visst blir det lite märkligt, för oss som sett honom på tajta scener, svettiga nattklubbar, när en dam i medelåldern står och klappar käckt i takt till Fredrik Snortare.