Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson riskerar missa två matcher till

Hanna Pettersson äter penicillin och stod över Iksumatchen. Nu lutar det åt att hon även missar de två kommande matcherna.
 – Just nu känns det inte så bra men vi får se hur jag mår nästa vecka, säger hon.

Annons

Rönnby åkte på säsongens andra förlust (2–4) mot Iksu i torsdags – då stannade Hanna Pettersson hemma på grund av sjukdom.

Nu berättar hon att hon tvingas äta penicillin. Därmed kommer hon inte att spela mot Karlstad i dag och riskerar även att missa tisdagens match mot Örebro – även den på hemmaplan.

– Det känns inte så bra just nu. Jag är ganska förkyld och har haft feber tidigare. Förkylningen har verkligen satt sig på luftrören och jag blir andfådd bara av att gå uppför trappan, säger Hanna Pettersson.

Rönnbymålvakten började känna sig hängig på nyårs-afton och har sedan dess varit sängliggande.

– Det var länge sedan jag var så här sjuk. Jag brukar klara mig rätt bra. Nu måste jag äta penicillin och har gjort det i tre dagar.

Hur länge måste du äta det?

– I tio dagar. Men om jag känner mig pigg på tisdag så kanske jag kan spela ändå. Vi får se hur det blir. Samtidigt vill jag inte riskera något. Det är ju långt kvar av säsongen.

Hanna Pettersson hade garanterat behövts mot Iksu – men mot dagens motståndare, bottenlaget Karlstad som bara har tagit tre poäng – bör Rönnby klara sig utan sin stjärnmålvakt.

– Visst är det så. Tjejerna är väldigt revanschsugna så det kommer nog att gå fort mot Karlstad, säger tränaren Pelle Alvin.

Och fortsätter:

– Vi kommer att sätta hög press på dem direkt från start och vi vinner bara vi gör det vi ska.

Annons