Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pia Nilsson (S): Var är Alliansens satsning för stärkt tandvård?

Annons

Alla har rätt till en god tandhälsa. I dag är det alltför många människor som inte har råd att gå till tandläkaren. Det kan vi social-demokrater inte acceptera. Den borgerliga regeringen prioriterar skattesänkningar på lånade pengar före välfärd.

Jag vet inte vilken budget Moderaternas riksdagsledamöter från länet, Staffan Anger och Jessica Polfjärd har läst, men det är inte den rödgröna budgeten för fler jobb och minskade klyftor.

Vi har i vårt budgetförslag för 2010 anslagit 300 miljoner kronor mer än regeringen för att stärka tandvården. I förslaget står bland annat följande om regeringens tandvårdsreform: ”Reformen saknar satsningar på den grundläggande tandvård som omfattar alla. Det medför att såväl patienternas som samhällets kostnader för tandvård riskerar att öka ytterligare i framtiden ...

Särskilt viktigt för att förebygga framtida kostnader är att ge alla barn och unga en god och avgiftsfri tandvård. Den nya tandvårdsreformen från 2008 har inte inneburit att fler ungdomar besöker tandläkaren än tidigare.”

Vi har presenterat en ny färdriktning för hela Sverige. Vi tar ansvar för Sveriges ekonomi, då kan vi investera i en bättre tandhälsa. Var finns högeralliansens samlade alternativ för nästa mandatperiod?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel