Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Piratkalsonger kan bli dyra

Björn Borg Brand AB stämmer en klädbutik i Avesta för varumärkesintrång vid Stockholms tingsrätt.

Bolaget kräver direkt ett vite på 100 000 kronor om att Avestaföretaget förbjuds att importera, exportera eller försälja, marknadsföra eller lagra varor som har kännetecken som är identiska eller liknar Björn Borg Brands AB produkter.

Som bevis har Björn Borg Brands AB en annons från november 2010 där Avestabutiken marknadsförde piratkopierade kalsonger som var märkta med Björn Borgs varumärke.

Eftersom Björn Borgs Brands varor är licensierade med ensamrätt kräver dess advokat Ghatan Bauer, Stockholm, en rad åtgärder bland annat intrångsundersökning, beslag av varor samt pantförskrivning på 50 000 kronor hos Avestaföretaget.

Advokaten yrkar i flera punkter på ytterligare ersättningar från Avestabutiken, förutom de kostnader som själva rättegångsförfarande kommer att ge upphov till.